2024. június 17. (hétfő) 22:00

Ez ám a Jó világ – Az M1 atomháborúval riogat

Az index újságírói hihetetlen felfedezést tettek, hogy milyen mélyre süllyedt a köztelevíziónak csúfolt M1. A hétfő esti Híradóból ugyanis kiderült, hogy a tévé külpolitikai műsorának stábja öt országba ment el forgatni, hogy összehozzon egy olyan borzasztó filmet, amihez hasonlót csak az orosz állami médiában látni.

Joó Csaba, a Jó világ című műsor riportere és munkatársai Ukrajnában, Lengyelországban, Japánban, az Egyesült Államokban és Oroszországban is jártak, a végeredmény pedig egészen siralmas. A július 3-i adás ezzel a felvezetővel kezdődik:
Joó Csaba: Amikor kollégáimmal az év elején elkezdtük szervezni a Jó világ háborús epizódjának forgatását, nem gondoltam volna, hogy a 79 évvel ezelőtti atombomba-támadások képei illenek majd a film elejére leginkább. Mondhatnám azt is: aktuálisabbak lesznek, mint valaha.

Narrátor, miközben Olaf Scholz német kancellárt és Emmanuel Macron francia elnököt mutatja a kamera: „De mára Európa háborús őrületben élő, nagyhatalmú urai az atomháborús fenyegetettség szélére sodorták a kontinenst, mondván, hogy a nukleáris fegyvereknek helyük van az európai biztonság megőrzésében. Értik: atombombákkal a biztonságért.”
Joó Csaba: „Ezért úgy döntöttem, hogy Hirosimáig utazom, és megkérdezem azok véleményét, akik túlélték az atombomba-támadást, és még ma is köztünk élnek.”

Még több AKTUÁLIS…