2024. június 17. (hétfő) 21:36

Fico már nincs életveszélyben

A szlovák miniszterelnök állapotáról több hír is kering a médiában. Egy biztos Besztercebányán 4 órás műtétet hajtottak végre rajta, s egy ideig mélyaltatásban tartották. A Denník N információi szerint viszont a miniszterelnök már ébren van.

A lőfegyveres merényletet egy 71 éves férfi Nyitrabánya városában. Az elkövetőt, aki korábban biztonsági őrként is dolgozott, valamint tagja volt egy oroszbarát szélsőséges csoportnak, a helyszínen azonnal őrizetbe vette a rendőrség. A miniszterelnököt a támadás után a biztonsági szolgálat autóba ültette, és életveszélyes állapotban helikopterrel Besztercebányára szállították. Azért nem Pozsonyba, mert a hírek szerint az állapota nem bírta volna el a hosszú utat.

Taraba szlovák miniszterelnök helyettes, környezetvédelmi miniszter szerda este elmondta, hogy Fico már nincs életveszélyes állapotban.„Súlyosan megsérült: az egyik golyó a gyomrába fúródott, míg a másik egy ízületet ért. Azonnal kórházba szállították, majd megműtötték és most már nincs életveszélyben.”

A TA3 hírtelevízió beszámolója szerint a besztercebányai Roosevelt kórházban elvégzett beavatkozás három óra negyven percig tartott. A TA3 információi szerint a kormányfő sok vért vesztett, egy golyó a mellkasában maradt, egy golyó a beleiben okozott sérülést, egy pedig az egyik végtagját sebesítette meg. Az orvosok mindent megtettek, most már Fico szervezetén múlhat, hogyan sikerül-e megküzdenie a sérüléseivel, állítja a TA3.

 

Még több AKTUÁLIS…