2024. május 20. (hétfő) 11:28

Hadházy Ákos Bécsben vett lakást

A független országgyűlési képviselő tavaly kétszer annyi adományt kapott, mint egy évvel korábban.

Vagyonnyilatkozatok 2023
Újdonságok lehetnek a 2023-ban közzétett képviselői vagyonnyilatkozatokban, miután az utóbbi egy évben többször hozzányúlt a parlament a bevallási rendszerhez. Most is árgus szemmel figyeljük majd a bevallásokat, kérdés, hogy teljesebb képet kapunk-e idén a politikai vezetők vagyoni helyzetéről.

Több lényeges változás is történt Hadházy Ákos vagyonnyilatkozatában a tavaly január végi állapothoz képest. A független országgyűlési képviselőnek még mindig megvan a szekszárdi lakása, és a fácánkerti szőlője, de ezek mellé tavaly beszerzett egy 30 négyzetméteres lakást is az osztrák fővárosban, ennek felerészben tulajdonosa.

Hogy a bécsi ingatlant miből finanszírozta, nem világos, viszont feltűnő, hogy legfrissebb vagyonnyilatkozatában már egyetlen gépjármű sem szerepel, így sem a lízingelt Skoda Kodiaq, sem a VW Caddy, sem pedig a Trabant kombi nem található.

Eltűntek a képviselő államkötvényei és számlakövetelései is, ehelyett több mint 16 millióval tartozik bankoknak, 3,9 millióval pedig magánszemélyeknek.

Duplájára nőtt viszont a Hadházynak küldött adományok összege. Míg 2021-ben a politikus 7,6 millió forintról számolt be, 2022-ben saját megfogalmazása szerint „magyar magánszemélyektől választási kampányra, az eskütétele törvénytelen akadályozásának időtartamára, majd a tiszteletdíja törvénytelen visszatartozására és politikai munkája támogatására
16,8 millió forint magán kisadomány érkezett”.

Még több AKTUÁLIS…