2024. február 22. (csütörtök) 15:15

Heller Ágnesről nevezték el

Heller Ágnesről nevezték el az innsbrucki egyetem új épületét. A 2019-ben elhunyt magyar filozófus az egyetem díszdoktora volt.Vajon itthon mikor kapja meg azt a tiszteletet, amit megérdemel a magyar tudós?

Átadták pénteken az innsbrucki Leopold Franzens-egyetem Heller Ágnesről elnevezett új épületét. Az egyetem díszdoktoráról, a 2019-ben elhunyt Széchenyi-díjas magyar filozófusról, esztétáról elnevezett épület a bölcsészettudományi, kultúratudományi és oktatástudományi karoknak nyújt majd helyet.

A 13 ezer négyzetméter alapterületű Heller Ágnes Ház 81 millió euróba (31 milliárd forintba) került. Az épület díszes bejáratát Peter Sandbichler művész tervezte. Az épületben helyet kapott egy 600 férőhelyes auditórium, két kétemeletes auditórium, irodahelyiségek, egyéb tan- és olvasótermek, és egy iskolai oktatóterem is a leendő pedagógusok gyakorlati felkészítésére.

Martin Polaschek osztrák oktatási miniszter az ünnepélyes megnyitón arról beszélt, hogy a korszerű új épület „világos jelzésként szolgál arra, hogy Innsbruck, illetve Tirol oktatási központok”.

Még több AKTUÁLIS…