2024. július 22. (hétfő) 10:32

Nyolcvanegy éves francia embercsempész ellen emeltek vádat Siklóson

Embercsempészés miatt emeltek vádat Siklóson egy 81 éves laoszi születésű, francia állampolgárságú férfi ellen, aki Magyarországról Nyugat-Európába akart illegális határátlépőket szállítani.

A Baranya Vármegyei Főügyészség az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében azt írta: a vád szerint a férfi tavaly szeptemberben állapodott meg ismeretlen személyazonosságú társával abban, hogy a magyar államhatár déli szakaszát jogellenesen átlépő bevándorlókat fog Magyarországon át Nyugat-Európába juttatni.
Egy görög honosságú autóval még ugyanabban a hónapban Budapestről az ország déli részébe indult, hogy az időközben Horvátországba érkező és a Dráva határfolyót csónakkal átlépő két vietnámi és egy nepáli állampolgárt a magyar oldalon felvegye.
A rendőrök röviddel azt követően vonták intézkedés alá a férfit, hogy autójába beszálltak a bevándorlók és elindultak a járművel.
A férfi ellen az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség – olvasható a vádhatóság közleményében.

Még több AKTUÁLIS…