2024. július 16. (kedd) 08:47

Weber várja a Néppártba a Tiszát

Sikeres találkozón vagyunk túl Manfred Weber-rel, az Európai Néppárt elnökével és frakcióvezetőjével – kezdte mai bejegyzését Magyar Péter. A Tisza Párt alelnöke szerint már „az szokatlan és rendkívül megtisztelő volt, hogy az uniós választásokat megnyerő, legnagyobb európai pártcsalád vezetője, közvetlenül a választás után Budapestre látogat, hogy személyesen egyeztessen egy alig két hónapos párt képviselőivel. Ezenkívül örömteli volt, hogy a több, mint egyórás négyszemközti tárgyalásunkon rögtön megtaláltuk a közös hangot.”
Weber semmilyen feltételt nem támasztott a TISZA Párt képviselőinek a néppárti frakcióhoz való csatlakozásához. Jövő kedden Brüsszelben hivatalosan szavaz a felvételről a néppárti frakció. Magyar szerint a Tisza Párt konstruktív, a magyar emberek érdekeit képviselő módon fog dolgozni a néppárti frakcióban és a Parlamentben, hogy a lehető leghamarabb lezáruljanak azok az eljárások, amelyek akadályozzák az uniós támogatások Magyarországra érkezését.
Magyar szerint utoljára „öt évvel ezelőtt járt magasrangú néppárti delegáció Magyarországon, ezért ez a találkozás történelmi jelentőségű és egy új, gyümölcsöző kapcsolat kezdete volt.” Manfred Weber, az EPP elnöke, európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője már a múlt héten beszélt arról, hogy „nagyon szívesen” dolgozna együtt Magyar Péterrel. A Tisza párt alelnöke korábban többször kijelentette, hogy az EP-ben a Néppártba szeretnének beülni.
Még több AKTUÁLIS…