2024. április 23. (kedd) 07:10

Az amerikai hatóság további információkat kér a Tesla kaliforniai balesetéről

Tesla Model S

Az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatala (NHTSA) hétfőn közölte, hogy további információkat kért a Tesla Inc.-től (TSLA.O), miután egy Tesla tűzoltóautóval ütközött Kaliforniában – írta a Reuters.

A Contra Costa megyei tűzoltóság szombaton közölte, hogy egy Tesla autó ütközött az autópályán az egyik, egy előző balesetben segédkező kollégáinak tűzoltó autójába. A Tesla sofőrje a helyszínen életét vesztette, utasa súlyosan megsérült.

A hétvégi balesettel kapcsolatban Adam Lane kaliforniai autópálya-rendőr azt mondta, nem világos, hogy a sofőr volt ittas, vagy a Tesla Model S automatikájával vagy vezetést segítő rendszerével volt probléma.

2016 óta az NHTSA több olyan baleseti vizsgálatot indított Tesla járművekkel kapcsolatban, amelyekben feltételezhető, hogy a fejlett vezetőt segítő rendszer, például az Autopilot használata okozta a balesetet. Ezek közül a  Tesla 14 esetben mentőjárművel ütközött, ezért a Közlekedésbiztonsági Hivatal azt is vizsgálja, hogy a Tesla Autopilot rendszere hogyan észleli és reagál az autópályákon parkoló segélyautókra.

A Tesla bejelentette, hogy több mint 362 000 amerikai járművet hív vissza, hogy frissítse Full Self-Driving (FSD) béta szoftverét, miután az amerikai szabályozó hatóságok szerint a vezetőtámogató rendszer nem felel meg a közlekedésbiztonsági törvényeknek és baleseteket okozhat.

Kapcsolódó
Még több autó…