2024. május 18. (szombat) 15:36

Februári nemzetközi mustrák

"Chicago Auto Show"

A legfrissebb – részben Magyarországon gyártott – Audi, Mercedes újdonságok mellett a BMW, VW, Mazda, Hyundai, Opel, Renault, Škoda, Dacia és Fiat modellekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők a tavaszi rostocki „Autotrend” standjainál. A hajdani NDK északi csücskében Trabanttal, Wartburggal, Barkasszal már csak ritkán találkozni!

Akinek nincs kedve március végéig várni a keleti-tengerparti jármű mustrára, az már február első hetében elugorhat a hannoveri „Caravan & Camping” bulira. Párhuzamosan kerül megrendezésre Párizsban a „RetroMobile” elnevezésű vásár. Az oldtimerek divatja 2023-ban is töretlen! Távol Európától a Huston Auto Show-t az USA-ban a charlestoni „Motortrend West Virginia” parádé követi a hó elején. Február 4. és 7. között kerül megrendezésre Detroitban a „Busworld North America”. A rákövetkező héten rajtol Új-Delhiben az „Automechanika India”, mely nem csak a szubkontinens gépkocsi iparára fókuszál.

Az ázsiai riválisok február 9-től 20-ig a „Chicago Auto Show”-n is nyomulni fognak. Pláne, hogy a Kínai Népköztársaság és a Japán Császárság modelljein kívül a dél-koreai négykerekűek is fontos szereplői a nemzetközi piacnak. Míg amerikai gyártmányokkal alig találkozni az öreg kontinens útjain, addig a benzines, hibrid, Plug-in ázsiai verdák igen kelendők. Főleg az 50 ezer €uró/dollár alatti szegmensben. S nem mellesleg a 60-as évek óta már az Egyesült Államokban is tömegesen nyíltak a Toyota, Honda, Volkswagen, Volvo stb. importjárműveket értékesítő telephelyek!

Kapcsolódó
Még több autó…