2024. július 22. (hétfő) 09:35

Manhattan: tíz napos jármű kiállítás

New York Auto Show

E tavasszal ismét szélesre tárja a kapuit a New York Auto Show. Az amerikaiak már az első világháború küszöbén beleszerettek a négykerekűekbe. A pletykák szerint közlekedési eszköznek és alkalmi hálószobának is ragyogóan megfeleltek az európai modelleknél jóval tágasabb 50-es, 60-as évekbeli országúti cirkálók.

Ha a harmadik évezredre takarékosabbá váltak is az USA-ban gyártott, illetve importált gépjárművek, az áruk sajna az égbeszökött. 2022-ben az átlag vásárló már 46 ezer dolcsit csengetett le álmai új autójáért. Noha a kedvenc márkák között hagyományosan a Ford, a Chevrolet, a Tesla, a Toyota, a Honda, a Nissan, a VW és az Audi-BMW-Merci germán trió a sztár, az üzleti verseny a koronajárvány kirobbanása óta a tengerentúlon is élesebbé vált.

Az Egyesült Államok aktuális járműipari trendjébe enged bepillantást a 2023. április 07-én nyíló manhattani buli. A belföldi típusok mellett, mint jeleztük az ázsiai és európai limuzinok, kombik, pick-upok és SUV-k dominálnak. Mind gyakrabban hibrid, avagy elektromos verzióban. A Tesla minapi visszahívási hulláma sem veszi el a vevők kedvét a csendes suhanástól. Jól fogynak a Berlin közelében összeszerelt villanyautók is, bár egy modern akkumulátor gyár rapid felhúzásáról letettek 2023-ban az észak-amerikai befektetők – a környezetvédők örömére.

Kapcsolódó
Még több autó…