2024. július 16. (kedd) 10:26

Nissan visszahívás: a Rogues kulcshibája balesetveszélyes lehet

Nissan Rogue Sport

A Nissan visszahívja a 2014-2020-as Rogue SUV-okat és a 2017-2022-es Rogue Sport SUV-kat, amik összecsukható indítókulccsal rendelkeznek. Kanadában is visszahívták a Nissan Qashqait.

Az összecsukható kulcs összecsukódhat menet közben, ha a vezető véletlenül hozzáér, ezzel leállítva a motort. Ekkor a motor, a szervokormány és az elektromos fékek is működőképtelenné válnak, ami balesetveszélyes. Ütközés esetén a légzsák sem működik gyújtás nélkül.

A visszahívásban 712 458 SUV szerepel. Ezen kívül közel 100 000 járművet hívtak vissza Kanadában, ahol a Rogue Sport Nissan Qashqai néven ismert.

Csak az összecsukható indítókulccsal rendelkező járműveket hívják vissza, így a nyomógombos indító funkcióval rendelkező Nissan Rogue és Rogue Sport SUV-k nem szerepelnek a visszahívásban.

Amíg a Nissan a megoldáson dolgozik, figyelmeztetik a tulajdonosokat, hogy ne rögzítsenek semmilyen tartozékot a kulcshoz, és csak kinyitva használják. Amint a javítás elérhető, a Nissan márkakereskedések távtartót helyeznek a kulcsba, hogy megakadályozzák annak véletlen összecsukódását.

 

Kapcsolódó
Még több autó…