2024. május 20. (hétfő) 10:37

A punk keresztapja bejelentett valamit

A punk keresztapja, azaz Iggy Pop több mint egyéves csendet követően bedobja a gránátbombát egy hamisítatlan zúzós számmal, a „Frenzy”-vel. A Grammy-életműdíjas előadó-dalszerző egyúttal bejelentette új albumának érkezését és a Grammy-díjas és többszörös platinalemezes producer, Andrew Watt által alapított Gold Tooth Records-szal közös friss együttműködését.

A minden idők egyik legbefolyásosabb művészeként és legdinamikusabb élő előadójaként széles körben elismert Iggy Pop énekes, dalszerző, zenész, író, lemezproducer, DJ és színész, aki epikus munkájával világszerte kritikai elismerést és fanatikust vívott ki. 1967-től a korszak meghatározó csoportjával, a The Stooges-szal kezdődően Iggy az ősi rockot, a bluest és a free jazzt valami teljesen veszélyessé és újszerűvé egyesítette, megnyitva az utat a punk, a post-punk, a hard rock és a grunge felé. Mérföldkőnek számító szólókarrierje – amely az 1977-es, David Bowie által készített ’The Idiot’ és ’Lust For Life’ című kiadványokkal indult – a zenei műfajok lenyűgöző skáláját járta be, és inspirálja a rock ‘n rollerek nemzedékét generációról generációra ikonikus énekművészetével, megalkuvást nem ismerő előadásmódjával, és egyedülálló karizmájával. A rock & roll talán legnagyobb élő megtestesítője soha nem lassított le, több mint fél évszázadon keresztül lendítette előre a művészeti ágat, beleértve legutóbbi nagylemezével, a 2019-es elmélkedő, kritikusok által is elismert ’Free’-vel.

A „Frenzy” méltó felvezető dal, amiben Iggy továbbra sem finomkodik és azt is elárulta, hogy a teljes megőrülés vár a rajongókra!

Még több bulvár…