2024. május 20. (hétfő) 12:11

Kovács Zoltán megint mellényúlt

Angol nyelvű cikkben magyarázza Kovács Zoltán államtitkár, miért helyes, hogy a magyar parlament még nem hagyta jóvá Svédország NATO-csatlakozását. A kormány oldalán megjelent szövegben három pontba gyűjtötte az érveit.
Először is – Orbán Balázshoz, a miniszterelnök politikai igazgatójához hasonlóan – svéd politikusok nyilatkozatait idézi az elmúlt évekből, amelyek elmarasztalták a magyar kormányt. Kovács értelmezése szerint „diplomáciai eszközökkel támadták Magyarországot, és politikai befolyásukat felhasználva sértették a magyar érdekeket”.

Felidézi, hogy a mostani svéd miniszterelnök ellenzéki politikusként arra szólította fel az EU-t, hogy helyezzen nyomást a magyar kormányra, egyik párttársa pedig támogatta a feltételességi mechanizmust, és a magyar uniós támogatások felfüggesztését javasolta. „És hogy mivel érvelnek?” – teszi fel a kérdést Kovács, majd egy svéd minisztert idéz, aki azt mondta: „A xenofób és nacionalista magyar kormány továbbra is sérti a jogállami elveket”.„Bármit is jelentsen ez” – szól Kovács kommentárja.

Kovács, aki egykor a CEU-ban tanult, amit utóbb rendesen elhallgatott, hiszen részt vett az egyetem elleni hadjáratban, a ronda lejáratási akciójában, úgy tűnik elfáradt a szánalmas kormányt mentegető akciókban. Talán korai nyugdíjazását kéne kérni, mert demagógiában már amúgy is veri az új csillag, Menczer Tamás, aki sportriporterként még hazudta el a nyilvánvaló szabálytalanságokat, azóta viszont morális mélyrepülésben van. Kovács azért műveltebb volt egy CEU diplomával.

Még több ITTHON…