2023. december 03. (vasárnap) 12:21

L. Simon világhírű lett

Még soha nem szertett magyar ember világhírnevet azzal, hogy kirúgták. L. Simonnak ez is sikerült. Igaz, ehhez kellett Dúró Dóra szakatanácsadó ügyeskedése, aki csalafinta módon Orbán megcsúfolásának bélyegezte L. Simon csatáját, miszerint ő és a jegyszedők nem kérheti el a látogatók személyijét. Ez igaz is, viszont a vezénylő tábornokkal nem lehet viccelni…

L. Simont azért távolította el Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a Nemzeti Múzeum éléről, mert nem tartatta be a gyermekvédelmi/homofóbtörvényt. A múzeumban egy melegeket ábrázoló képsorozatot állítottak ki, ami miatt Csák kitiltatta onnan a 18 év alattiakat, a múzeum viszont nem kért tőlük személyit.

A hírt a budapesti tudósítót fenntartó Associated Presstől átvéve, a világsajtó elég nagy része megírta. A legnagyobb angol nyelvű lapok közül:
az Associated Press;
az ABC;
a BBC
és a Reuters.
Még a vidéki lapok is átvették, mint a Connecticut Post, amely még 1956-ban sem írt Magyarországról, a bennfentesek szerint. Olvasói valószínűleg most értesülnek róla, hogy van egy ilyen ország.

A német médiába is bekerült L. Simon kirúgása, így megírta a Spiegel és a Deutschlandfunk is. Olaszországban az Agenzia Nuova emlékezett meg az esetről, Franciaországban más lapok mellett a Le Monde és a Le Figaro. Spanyolországban az El País írt erről, Mexikóban a helyi Forbes.

Még több ITTHON…