2024. május 18. (szombat) 22:42

Az Avatar: A víz útja elsüllyesztette a Titanic-ot

Avatar: A víz útja

James Cameron világhírű rendező egykor azt mondta az Avatár: A víz útja című filmről, hogy ahhoz, hogy valóban sikeresnek tekintse a „a történelem harmadik vagy negyedik legtöbb bevételt hozó filmjének” kell lennie. Nos, úgy tűnik, elérte a célját, mert a film minden idők 10 legsikeresebb filmje közé került, alig néhány héttel a mozikban való megjelenése után. Február 19-én pedig hivatalosan is megelőzte a Titanic című, minden idők harmadik legtöbb bevételt hozó filmjét – közölte a Variety.

A Box Office Mojo szerint minden idők 5 legnagyobb filmje a következő:
1. Avatar (2,92 milliárd dollár)
2. Bosszúállók: Végjáték (2,7 milliárd dollár)
3. Avatar: A víz útja (2,2433 milliárd dollár)
4. Titanic (2,2428 milliárd dollár)
5. Star Wars: VII. rész – Az ébredő Erő

Cameronnak külön dicsőség, hogy az öt legsikeresebb film közül hármat ő rendezett és az egyetlen filmrendező, aki három filmmel több mint 2 milliárd dollárt keresett. Shawn Robbins, a BoxOfficePro vezető elemzője szerint Cameron „Egyértelműen tudja, hogyan kell bevonni a modern közönséget.”

A Disney szintén mindent beleadott a film elkészítésébe, nagyjából 460 millió dollárt költött a „The Way of Water” gyártására és reklámozására, amely így az egyik legdrágább film lett, amit valaha készítettek. A régóta halogatott folytatás decemberben jelent meg a mozikban, és 10 egymást követő héten keresztül az első ötben maradt a nézettségi listákon. A harmadik rész forgatása a másodikkal párhuzamosan folyt, ezért arra nem kell sokat várnunk, 2024 decemberében debütál. A második rész sikerén felbuzdulva, pedig valószínűleg lesz negyedik és ötödik rész is a következő években, mert bár a harmadik rész akkor is elkészült volna, ha a Víz útja megbukik, a következő részeket már nem készítették volna el.

Annyit már tudunk, hogy a 3. rész a tűz népéről fog szólni és Cameron azt is elárulta, hogy egy új na’vi törzset is megismerhetünk majd. A látvány pedig valószínűleg varázslatos lesz, hiszen a film már Pandora különböző helyszíneire visz el minket.

 

Még több kultmix…
Novella