2024. június 17. (hétfő) 22:36

Nagyot dobott a CLUE

Intrinsic címmel megjelent a hazai alternatív-metal/psychedelic-grunge (Snopper Kiss Péter – ének/gitár, Nedoluha György – basszusgitár és Erdei Attila – dobok felállású) banda, a CLUE új albumja. „Mint minden zenekar, mi is szerettük volna felülmúlni korábbi önmagunkat, és egyben kitágítani a határainkat. Úgy érezzük, hogy sikerült úgy tovább vinni a CLUE irányvonalát, hogy közben meg is haladtuk azt, anélkül, hogy merőben más ösvényre léptünk volna. A zenekar életében újnak számító trió felállás más jellegű hangszerelést kívánt – nyilatkozta az énekes.

A korábbiaktól egy keményebb anyag született. Ugyanakkor a szellősebb hangkép miatt jobban érvényesülnek a sampler által hozott atmoszférák és vokálokkal dúsított énekdallamok. Így végig egy nagyobb kontraszt van jelen, és ez hangulatilag is befolyásolja a zenét: van egy kellemes feszültsége ennek a diverzitásnak. 

A banda természetesen a külcsínre is nagy hangsúlyt fektetett. Ez nemcsak az album felvezetéseként bemutatott videókon, hanem a lemezborítón is tetten érhető: metaforikusan megjelenik rajta nem csak a zenekarnév és a lemezcím, hanem üzenetében is egyfajta ars poeticát képvisel mindarra reflektálandó, amelyet dalszövegek képviselnek. Ebben, és a hangzásban a legjobb hangzású CLUE lemezről beszélhetünk. A lemez egyelőre csak digitális formában jelent meg. Keressétek a stream szolgáltatóknál!

Még több kultmix…
Novella