2024. június 15. (szombat) 13:05

Együtt többet érnek

Évek óta keringenek a pletykák, hogy az Apple Inc. egyesül a Walt Disney Co.-val. Most egy befolyásos Wall Street-i elemző úgy véli, hogy az Apple meg tudja szerezni a Disney-t, és együtt többet érnek majd, mint külön-külön. Laura Martin, a Needham elemzője úgy véli, hogy az iPhone-gyártó 15-25%-kal többet ér majd, ha egyesül a Magic Kingdommal.

Martin hozzátette, hogy az Apple világvezető a tartalom globális terjesztésében 2 milliárd csúcskategóriás mobileszközével, amelyek 1,25 milliárd jómódú ügyfél tulajdonában vannak. Martin szerint a Disney ezzel szemben jeleskedik a világszínvonalú tartalom létrehozásában, amelyet világszerte terjesztenek a digitális képernyőkön, valamint a való világban, színházakban, parkokban, szállodákban.

A hír hallatán a Disney részvényei 1%-ot erősödtek a csütörtöki késő reggeli kereskedésben, míg az Apple részvényei közel 1%-ot.

Az Apple-Disney házasság körüli hírek évek óta terjednek, a néhai Steve Jobs vezérigazgató is szőtt terveket a 2000-es évek elején. Bob Iger, a Disney vezérigazgatója közeli barátjának tartotta Jobst, és utalt arra, hogy ha Jobs 2011 végén nem hal meg, a két cég valószínűleg egyesült volna, vagy legalábbis megvitatták volna a lehetőségét.

Ráadásul az utóbbi időben a Disney még vonzóbb partner lett, hiszen Iger vezetése alatt közel 100 milliárd dollárt költött olyan cégek megszerzésére, mint a Pixar (amelyet Jobs vezérigazgatóként vezetett), a Marvel, a Lucasfilm és a 21st Century Fox.

Kapcsolódó
Még több NAGYVILÁG…