2024. június 15. (szombat) 13:21

Reutlingen: halálos tűzdráma

Egy januári dél-németországi tragédiában három páciens hunyt el. A „sozialpsychiatrische” otthon tucatnyi lakója megenekült az infernó elől, de sokuk megsérült a kedd esti, reutlingeni katasztrófában. A sebesültek között van az az 57 esztendős asszony is, aki alaposan gyanúsítható az épület legfelsőbb szintjének felgyújtásával.

A tübingeni államügyészség a dráma másnapján arról tájékoztatta a német sajtót, hogy a tűzkatasztrófa kapcsán három rendbeli gyilkosság miatt indítottak nyomozást. A kedden 19:40-kor észlelt szerencsétlenséghez kivezényelt szakemberek több, mint harminc személyt evakuáltak a pszichésen sérült otthonlakók közül. Egy 53 éves nő, valamint két idős férfi (73, 88) életét vesztette a tragédiában. A szándékos gyújtogatással gyanúsított asszony kórházba került, egyelőre nincs kihallgatható állapotban.

Mind a rendőrség, mind a kártszenvedett, intézmény gyászoló dolgozói keresik a választ arra, hogy mi motiválhatta a feltételezett tettest? A 120 ezer lelket számláló, baden-württembergi település polgárait mélyen megrázta a (kezdetben balesetnek hitt) szerencsétlenség híre. A szerdán nyilvánosságra hozott orvosi szakvélemény szerint a három halálos áldozat füstmérgezésben hunyt el.

Kapcsolódó
Még több NAGYVILÁG…