2024. május 18. (szombat) 15:32

Limitált kiadású Coca-Cola-telefon

Coca Cola-telefon

A különböző techóriások körében egyáltalán nem ritkaság, hogy bizonyos, már korábban bemutatott készülékeiket új kollaborációval teszik még hívogatóbbá a vásárlók számára. A dél-koreai Samsung például készített már hivatalos Vasember-mobilt, mely a Galaxy S6 Edge-ként látta meg a napvilágot – egy évvel később pedig Batman-tematikájú készüléket is a piacra dobtak, mely a Galaxy S7 Edge egyik limitált kiadása volt.

A márka mára felhagyott ezekkel a kollaborációkkal, legutóbb a Thom Browne divatmárkával álltak össze, melynek keretén belül egész kollekciót piacra dobtak, azóta azonban nem sokat hallani ehhez hasonló együttműködések felől. A túloldalon az Apple sem unatkozik, és bár igaz, hogy nem az iPhone-okat, hanem az Apple Watchokat látják el egy-egy plusz márkajelzéssel (Nike és Hermés Edition), az ilyen kollaborációkra ezen a területen is meglehetősen nagy a kereslet.
Ha azonban igazán egyedi mobilokról szeretnénk beszélni, szinte csak a kínai Realme jöhet szóba, amely az évek alatt tökélyre fejlesztette, hogyan is kell mutatnia egy igazi, limitált kiadású mobilnak.

A gyártó korábban már bemutatott egy Dragon Ball Z és egy Naruto által inspirált mobilt is, ezúttal pedig a Coca-Colán volt a sor. A kollaborációról már jó ideje hallani lehetett, bár a szivárogtatók sokáig úgy számoltak be a Coca-Cola-mobilról, mintha az különálló, egyenesen az üdítőgyártó által összerakott mobil lenne, hamar kiderült, hogy erről szó sincs.
A készülék alapja a Realme már létező, Realme 10 Pro 5G névre keresztelt mobilja, amely most teljesen új, különleges külsőt és csomagolást kapott. Ennek függvényében a készülék belsejében fölösleges újdonságokat keresni – maradt a Snapdragon 695-ös 5G chipset, a 6,7 hüvelykes, FullHD-felbontású, 120 hertzes frissítési frekvenciával ellátott kijelző és a 108 megapixeles főkamera is, az Android 13-ra épülő szoftveres felületet azonban kicsit felturbózták.

Ez magában foglalja a mobilon fellelhető egyedi, Coca-Cola által inspirált háttereket, és a szintén teljesen egyedi alkalmazásikon-csomagot, melyek tökéletesen passzolnak a mobil külső kinézetéhez. A Realme persze a hangokra is gondolt:
FOTÓZÁS KÖZBEN A KAMERA SZOKÁSOS HANGJA HELYETT PÉLDÁUL A KÓLÁSÜVEG KUPAKJÁNAK LEPATTANÁSÁT HALLHATJUK, AZ ALAPÉRTELMEZETT ÉRTESÍTÉSI HANG PEDIG A FRISSEN KIÖNTÖTT, HABZÓ KÓLÁT IDÉZI,
de egyedi, coca-colás csengőhanggal is gazdagodhat az, aki lecsap a készülékre.

Igazi ritkaság

Limitált kiadású készülékhez limitált kiadású csomagolás is dukál, melyben a telefon és annak elengedhetetlen tartozékai mellett számos ajándékot találhatunk. Ilyen például a coca-colás matricaszett, a Coca-Cola és a Realme közös figurája, valamint az egyedi, kupak formájú SIM-tű is.
A dobozban ezek mellett találunk még egy sorszámmal ellátott, eredetiséget igazoló kártyát is, a kínai gyártó ugyanis csak 1000 darabot dob piacra a különleges készülékből. A limitált kiadású Realme 10 Pro ára meglepő módon nem szabadult el, csupán 1000 indiai rúpiával kell többet fizetni érte, mint az alapmodellért, mely körülbelül durván 92 ezer magyar forintnak felel meg – ezért cserébe 8 gigabyte memóriát és 128 gigabyte tárhelyet kapunk.

Kapcsolódó
Még több tudomány…