2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:06

Adriai ingatlant vennék

Az Adria, vagyis a horvát tengerpart régóta kedvence a magyaroknak, s miután nekünk nincs tengerünk, sok honfitársunk próbált már venni ingatlant. Mielőtt a horvátok beléptek az Európai Unióba nagyon szigorúan korlátozták a külföldiek ingatlanvásárlását, így többnyire trükkösen lehet hozzájutni az apartmanokhoz is. Ez megváltozott, persze az árak is emelkedtek, de miután Magyarországon állandóan ingatlan boom van, túl nagy különbség nincs egy budapesti és egy adriai lakás ára között.

A hvg.hu cikke szerint néhány éve még inkább az volt a jellemző, hogy nyaralónak vásároltak magyarok horvát ingatlanokat, mára azonban egyre többen ki is költöznek: ott a tenger, jó az idő, kedvesek a szomszédok, könnyen megközelíthető. És egészen más a hangulat.

Tágas, napfényes, tengerparttól 100 méterre fekvő 75 négyzetméteres lakás két parkolóval 175 ezer euróért (68 millió forintért) eladó. Tengerre néző kilátással, tengertől 90 méterre, nagy teraszos, két hálószobás, két parkolós, 72 négyzetméteres apartman 180 ezer euró (70 millió forint).Ilyen és ezekhez hasonló hirdetések között is válogathatnak azok a magyarok, akik a horvát tengerparton vennének lakást. És egyre többen vannak azok, akik nem csak nézelődnek.

 

Kapcsolódó
Még több NAGYVILÁG…