2024. május 18. (szombat) 21:45

Automechanika Shanghai 2023

Ázsiában él a Föld lakosságának mintegy 60 %. Hatalmas piac, ahol Európához, Amerikához viszonyítva a népesség zöme számára elérhetetlen luxust jelent a saját gépkocsi. S mit hoz a jövő? Február derekán nyílik Kínában az „Automechanika Shanghai” mustra, majd a hónap második felében az „Indonesia International Motor Show”, ahol megismerkedhetünk az aktuális járműipari trendekkel.

Persze nem mindenki vágyik Ázsiába! A legfrissebb Audi, Mercedes, BMW, VW, Mazda, Hyundai, Opel, Renault, Škoda, Dacia és Fiat modellekkel a tavaszi rostocki „Autotrend” standjainál is találkozhatunk. Akinek nincs kedve március végéig várni a keleti-tengerparti jármű mustrára, az már február elején elugorhat a hannoveri „Caravan & Camping” bulira. Párhuzamosan kerül megrendezésre Párizsban a „RetroMobile” elnevezésű vásár. Az oldtimerek divatja 2023-ban is töretlen! Távol Európától a Huston Auto Show-t az USA-ban a charlestoni „Motortrend West Virginia” parádé követi. Februárban került megrendezésre Detroitban a „Busworld North America”. A következő héten rajtol Új-Delhiben az „Automechanika India”, mely nem csak a szubkontinens gépkocsi iparára fókuszál. E hó derekán nyit Kínában az „Automechanika Shanghai” mustra, majd a hónap második felében az „Indonesia International Motor Show”.

Az ázsiai riválisok február 9.-től 20.-ig a „Chicago Auto Show”-n is nyomulni fognak. Pláne, hogy a Kínai Népköztársaság és a Japán Császárság modelljein kívül a dél-koreai négykerekűek is fontos szereplői a nemzetközi piacnak. Míg amerikai gyártmányokkal alig találkozni az öreg kontinens útjain, addig a benzines, hibrid, Plug-in ázsiai verdák igen kelendők. Főleg az 50 ezer €uró/dollár alatti szegmensben. S nem mellesleg a 60-as évek óta már az Egyesült Államokban és Ausztráliában is tömegesen nyíltak a Toyota, Honda, Mitsubishi, Volkswagen, Volvo stb. importjárműveket értékesítő telephelyek!

 

Kapcsolódó
Még több autó…