2024. július 22. (hétfő) 11:04

Koreai és japán kedvencek

Kevés olyan európai állam van, ahol egy ázsiai típus a leggyakrabban választott négykerekű. Az Ír Köztársaságban ez a helyzet. Az elmúlt években a Hyundaí kereskedőknek ment a legjobban. Igaz a koronavírus-járvány terjedése ártott a szigetország gazdasági életének is.

Az alig 5 millió lakosú Írországban is hódítanak már a hibrid, Plug-in és elektromos típusok. A dízelek viszont ott porosodnak a szalonokban. Mitagadás, 2023 elején visszapillantva látható, hogy Európában volt már sikeresebb periódusuk is a kereskedőknek. Az utóbbi időszakban a Hyundai Tucson volt a legkeresettebb márka az íreknél. És sok ezer példány fogyott a Nissan Qashqai szériából is. A nyolcadik generációs Volkswagen Golf bronz érmes. Míg az ottani sofőrök főleg ázsiai négykerekűekre költik spórolt pénzüket, addig Svájcban a Škoda Octavia az egyik sztár.

Az alpesi mini államban dobogós még a VW Golf/Tiguan páros is. S milyen modellekért lelkesednek mostanában II. Margrethe északi birodalmában? Például a 208-as Peugeot-ért! A francia kiskocsi mellett a Dán Királyságban szintén keresett a japán Qashqai, valamint a Volkswagen Polo. Az NSZK-ban és Ausztriában szintén dobogós e hetekben a wolfsburgi kedvenc. A tisztán elektromos modellek csatáját az amerikai Tesla nyerte Németországban. Pláne, hogy már Brandenburg tartományban is gyártják!

 

 

Kapcsolódó
Még több autó…