2024. július 16. (kedd) 10:46

Öt napos bajor show

Február 22-én tárja szélesre a kapuit Dél-Németország legrangosabb járműipari seregszemléje, a Münchener Autotage. A mintegy 10 ezer négyzetméteres szakvásár (Messegelände / Bejárat: Nord Paul-Henri-Spaak-Str. 12. – 81829 München) vasárnap estig várja az érdeklődőket.

A bajor főváros öt napos mustráján a „hazai” Audik és BMW-k mellett természetesen a Volkswagen 2023-as kínálatával is megismerkedhetnek a vásárlátogatók. Egy évtizeddel azután, hogy a hetedik generációs VW Golf Év autója címet kapott, a kompakt kategóriában immáron a legendás típus nyolcadik, kilencedik, részben elektromos nemzedéke toboroz vevőket. A francia kézbe került Opel friss Corsája, Astrája, Mokkája és a Ford fürge Focusa is e mezőnyben próbál sikert aratni.

Még merészebb álmokat dédelgetnek az ázsiai gyártók! A híres Golf GTI koreai kihívójaként emlegetik külföldön a Hyundai i30 Fastback N-t. A közel 4 és fél méteres országúti rakéta 15 millió forint körüli alapárával valóban versenyképesnek tűnik. Korábban az EU szívében kétféle négyhengeres modellből választhattak a Hyundai rajongók. A kereskedők tapasztalati szerint a vevők 95 százaléka nem a (jutányosabb) 250 lovas változatra voksolt, hanem a dögösebb 275 lóerősre. A koreai kocsik elektromos verziói is keresettek!

Kapcsolódó
Még több autó…