2024. május 20. (hétfő) 10:35

Sikeres a Škoda

Az alpesi mini államban Zürichtől Genfig 2023 elején sem snassz cseh import modellel gurulni. Jó forgalmat bonyolítanak e hetekben is a Škoda szalonok. Akárcsak az anyaállamban, Svájcban is az Octavia a sztár! Szlovákiában és Magyarországon szintén toplistás ezen népszerű, kényelmes típus.

A svájci sapka már régen nem divat, ám csokija, sajtja legendás a jóléti mini államnak. Luxus autók helyett inkább megbízható, „szürke” típusokkal gurulnak a polgárok. A tavasz közeledtével a Škoda Octavia a bajnok. Dobogós még a Volkswagen Golf/Tiguan páros is. S milyen modellekért lelkesednek mostanában II. Margrethe északi birodalmában? Például a 208-as Peugeot-ért! A francia kiskocsi mellett a Dán Királyságban szintén keresett a Nissan Qashqai, valamint a VW Polo. Az NSZK-ban és Ausztriában ezüst érmes a wolfsburgi kedvenc.

Emmanuel Macron 67 millió lakosú államában szinte csak hazai típusokat vesznek az adófizetők. A legnépszerűbb triót, a Renault Clio, a Peugeot 208 és a Citroën C3 alkotja. Horvátországban a Clio mellett kedveltek a Škodák is. Főleg az Octaviába habarodtak bele déli szomszédaink, akiknél az Opel Astra a bronz érmes. S mi a helyzet Szlovéniában? Arrafelé sem igen más az ízlés. A toplista sorrendje: 1. Renault Clio, 2. VW Golf, 3. Škoda Oct. Míg a Spanyol Királyságban a Seat Ibiza/Leon páros hódít, addig Itáliában a Fiat Panda és a retro 500-as a sztár!

Kapcsolódó
Még több autó…