2024. május 18. (szombat) 22:03

VW Golf: jól tartja az árát

A tavaly megugrott inflációval összefüggésben nem csupán az energiahordozók és az élelmiszerek lettek drágábbak Európában. Az új és használt autók tarifája szintén megugrott. A kereskedők is nagyon várják az ukrajnai vérontás befejeződését, hiszen a régió valóságos roncsteleppé vált. S kell majd a jármű utánpótlás!

A legfrissebb négykerekűek fontos, szezonnyitó mustrája lesz pár hét múlva a bajor buli! Február 22. és 25. között tárja szélesre a kapuit Dél-Németország legrangosabb járműipari seregszemléje, a Münchener Autotage. A mintegy 10 ezer négyzetméteres szakvásár (Messegelände / Bejárat: Nord Paul-Henri-Spaak-Str. 12. – 81829 München) naponta 10 órától várja az érdeklődőket. A bajor főváros öt napos showján a „hazai” Audik, BMW-k, Mercik és Porschék mellett természetesen a Volkswagen 2023-as kínálatával is megismerkedhetnek a vásárlátogatók. Egy évtizeddel azután, hogy a hetedik generációs VW Golf Év autója címet kapott, a kompakt kategóriában immáron a legendás típus nyolcadik, kilencedik, részben elektromos nemzedéke toboroz vevőket. A francia kézbe került Opel friss Corsája, Astrája, Mokkája és a Ford fürge Focusa is e mezőnyben próbál sikert aratni. A Fiat és az Alfa Romeo sem hiányozhat az idei buliról, ahol meg is lehet vásárolni a kiszemelt új négykerekűeket!

Szintén merész álmokat dédelgetnek az ázsiai gyártók! (A híres Golf GTI másfél évesen, használtan – 6 ezer kilométerrel tachójában – még 44 ezer €urót kóstál a vásárváros szomszédságában…) Ezen 300 lovas országúti rakéta koreai kihívójaként emlegetik Európában a Hyundai i30 Fastback N-t. A közel 4 és fél méteres verda 15 millió forint körüli alapárával valóban versenyképesnek tűnik. Ennyiért persze öt darab Daciára is lecsaphat a mohó vevő a 2016-2018-as Loganok, Sanderók közül. Avagy {2-2, flottakedvezményes} kortárs fapados, lestrapált Poló, Golf, Passat is horogra akadhat – például Bajorországban!.

Kapcsolódó
Még több autó…