2024. július 16. (kedd) 08:18

Képviselő lesz Kocsis Tibó?

Lajosmizse legismertebb, ma élő szülötte, a pop énekes előadóművész Kocsis Tibó belekóstol a politikába. A június 9-ei önkormányzati választáson a Közösen Lajosmizséért Egyesület jelöltjeként indul az 1. választókerületben.
Az énekes sok éve Budapesten él, de szülővárosába ma is hazajár. „Mondhatnám, hogy Lajosmizse a második otthonom, de tulajdonképpen az első. Engem sok minden, de elsősorban a családom ide köt és rendszeresen hazajárok. Már nem vagyok lajosmizsei lakos, de mindig lokálpatrióta maradok – mondta az „I love Lajosmizse” riporteri kérdésére.
A teljes interjú megtekinthető ITT:
https://fb.watch/sle1p8RSbc/

Tibó, a Közösen Lajosmizséért Egyesület polgármesterjelöltje, Bagó István kérésére vállalta a jelölést. Fontos kikötése volt, és ebben megegyeztek, hogy politikamentes tevékenységet szeretne a kampányban és megválasztása esetén a képviselő testületben végezni. Járva az országot, sokféle tapasztalatot szerzett és szerez folyamatosan az ország más részein és ezeket a jó mintákat szeretné szülővárosa javára kamatoztatni.
A jelöltek közzétételekor váratlan meglepetés érte Tibort: az 1. választási körzetben erős vetélytársa Basky András lesz, aki 18 éven keresztül volt Lajosmizse megbecsült polgármestere. Idén már nem indul a polgármesteri székért, de továbbra is részt venne a helyi politikában, mint képviselő.
Tibor erről is beszélt: „Próbálok erre a helyzetre nem rivalizálásként tekinteni. Basky Andrást egészen pici gyerekkorom óta ismerem. Ha találkozunk, mindenféle eszünkbe jut, csak az nem, hogy bármiféle ellentét lehet közöttünk. A lehetőséget egy ember fogja megkapni, a lajosmizseiek el fogják dönteni, hogy kit szeretnének látni a képviselő testületben. Meglátjuk. Én is kíváncsi vagyok, hiszen ez a terep nekem teljesen új.”

Még több ITTHON…