2024. május 18. (szombat) 22:37

Dubaj elesett

Brutális eső sújtotta az Öböl-menti államokat, áradásokat és árvizeket okozva. A világ második legforgalmasabb repülőterén, Dubajban szerdán ,,nagyon nehéz” körülmények között volt kénytelen üzemelni, és inkább azt tanácsolták az utazni vágyó embereknek, hogy el se induljanak, mert minden kifutópályát elöntött a víz.

A vihar és az áradások 20 ember halálát okozták összesen. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy hamarosan további viharok sújthatnak le a térségre, és sok területről még most sem vonul el a víz. Az Egyesült Arab Emírségek 75 éve nem tapasztalt akkora esőzést, mint most.

Az utakat szinte teljesen elárasztotta a víz, autókkal együtt. Egy 29 éves brit turista, Caroline Seubert arról beszélt a lapnak, hogy a férjével együtt egy bevásárlóközpontban rekedtek. ,,A bevásárlóközpontot elöntötte a víz, a mennyezet összeomlott, a hely pedig persze bezárt estére. Azt mondták nekünk, hogy nekünk is mennünk kell, de a metrót lezárták, a taxik pedig nem közlekedtek a környéken, ezért a bevásárlóközpont előcsarnokában kellett éjszakáznunk”

Az Emirates, az Egyesült Arab Emírségek egyik legnagyobb nemzetközi légitársasága közölte ügyfeleivel, hogy éjfélig semmilyen gépen nem fogadnak utasokat. Néhány szakértő szerint a nem mindennapi időjárási jelenséget a mesterséges esőcsinálás okozta, Dubajban ugyanis a hatalmas meleg és szárazság miatt mesterségesen állítják elő az esőt.

 

Kapcsolódó
Még több NAGYVILÁG…