2024. május 20. (hétfő) 11:41

Régi-új parkoló nyit a ferihegyi reptéren

5 év után újra lehet majd parkolni a budapesti reptér főparkolójában, írja a hvg.hu.

A lap cikkében emlékeztet, a Budapest Airport központi nagy parkolóját 2018. október 1-én lezárták egy új parkolóház építése miatt. Az ide tervezett többszintes létesítmény adott év március 1-i keltezésű építési engedélyét 2018 december 10-én vonta vissza Budapest főváros kormányhivatala, azután, hogy az építési munkálatok már megkezdődtek. A vállalat tavaly úgy döntött, hogy visszaépíti a korábbi terminálparkolót, új funkciókkal kibővítve azt.

A munkálatok nemrégiben megkezdődtek, és a hvg.hu információi szerint a nyári csúcsforgalom előtt, várhatóan már júniusban el fog készülni a 786 férőhelyes régi-új parkoló, melyben többek közt elektromos autó töltőpontokat is üzembe helyeznek.

Tervek szerint az új parkoló addig lesz használatban, amíg el nem kezdődik a jelenleg tervezési fázisban lévő harmadik terminálhoz kapcsolódó úgynevezett multimodális csomópont építése. A harmadik terminál első fő részeit várhatóan 2030-ban adják át, ily módon a reptér kapacitása meg fog duplázódni.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2022-ben 12,2 milliós utasforgalmat bonyolított le, hosszú távon évi 25 millió főre szeretnék bővíteni a kapacitást, olvasható a cikkben.

Még több AKTUÁLIS…