2024. szeptember 16. (hétfő) 22:08

Horváth Krisztofer gólja döntött

KÉT KORÁBBI ARANYÉRMES összecsapásával kezdődött péntek este a Mol Magyar Kupa harmadik fordulója, a 32 közé jutásért az NB II-ben szereplő Soroksár az élvonalbeli Kecskeméti TE-t fogadta a Szamosi Mihály Sporttelepen.

A Soroksár az 1933−1934-es idényben hódította el a trófeát: a profi klubok a közelgő világbajnokság miatt nem indultak, így a másodosztály együttesei és az amatőr gárdák számára nyílt lehetőség a kupa megnyerésére. A sárga-feketék éltek a lehetőséggel, a Vasas, majd a Püspökladány legyőzése után a BSZKRT csapatával játszották a döntőt, s a három mérkőzésre nyúló párharc utolsó összecsapását a Millenárison 2:0-ra megnyerte a Soroksár FC. A kecskemétiek sikere ehhez képest szinte tegnap történt… A lila-fehérek a 2010−2011-es kiírásban meneteltek a döntőig, s a Puskás Ferenc Stadionban rendezett meccsen a Videotonnal találkoztak. A mérkőzés Foxi Kéthévoama alakításáról marad emlékezetes, ő szerezte mindhárom kecskeméti gólt. Ami pedig az előző Magyar Kupa-idényt illeti, a Soroksár a harmadik, a KTE a negyedik fordulóban esett ki.
Kiváló körülmények között, jó hangulatban és gyors vendéggóllal kezdődött a találkozó. Az 5. percben a vendégszektort teljesen megtöltő mintegy 200 kecskeméti szurkoló óriási örömére Pálinkás Gergő fejelte a kapuba a labdát Horváth Krisztofer szögletét követően. A középkezdés után Hajdú Roland bombáját védte Kersák Roland. Már az elején érezhető volt, Szabó István nem beszélt a levegőbe, amikor azt mondta, hogy komolyan veszik a mérkőzést. Mivel a Soroksár sem állt be védekezni, jó kis meccs kerekedett. A lila-fehérek elsősorban a széleket, Zeke Máriót és Májer Milánt mozgatták, míg a hazaiak a kontralehetőségekre vártak. A 31. percben Kersák óriási hibáját használta ki Lovrencsics Balázs, elvette a kapustól a labdát, és az üres kapuba gurította.

A második játékrész már nem hozott olyan játékot, mint az első. Mezőnyfölényben futballozott a Kecskemét, de átütőerő nélkül, közben a hazai játékosok mindig ott lihegtek a vendégek nyakán. A pontrúgások okoztak némi gondot a sárga-feketéknek, ám akkor Mergl Szabolcs állta a sarat a kapuban, a 81. percben Horváth Krisztofer lövését védte bravúrral. A vendégek fölénye a 83. percben érett góllá, a magyar válogatott Horváth Krisztofer 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, beállítva a végeredményt: továbbjutott a KTE.

Még több sport…